13 juni 2015
13:00

Bälinge IF F01

Referat: Olands FF - Bälinge IF F01

Mot starka Olands ska gruppsegraren koras och man kan ana lite skavanker och cupfrossa i truppen. Vi hittar därför inte riktigt spelet från start och saknar den aggressiviteten som vi uppvisat tidigare. Detta innebär att vi kommer tvåa på många bollar och motståndarna kan då komma rättvänd mot vårt försvar. Detta gör att Olands också skapar lite halvchanser. Trots avsaknad av spel i första halvlek så skapar även vi några chanser som gott och väl kunde resultera i en ledning. Istället får Olands en spelvändning på sin vänsterkant där vi kommer lite på fel sida och inspel mot bortre stolpen resulterar i ett 1-0 för Olands. Olyckligt i denna sekvens är att Selma drar sin baksida och troligen är borta en längre tid. Matchbilden är i stort sätt den samma och Olands skapar inte så många chanser tills dess att en hörna styrs in i vårt eget mål av en Bälingespelare till 2-0. Detta är inte helt rättvist med tanke på hur spelet ser ut, men vi spelar inte heller bra och många bollar tjongas och vi har svårt att få igång ett passningsspel längs marken. Få matcher i år har vi sett bollen i luften så mycket. Trots ett tungt underläge så ger vi inte upp och vi krigar oss tillbaka i matchen genom ett mål av Emma och under sista 10 minuter trycker vi ner Olands ganska ordentligt och hade kanske förtjänat ett eller två mål till, men vår oförmåga att göra mål är ett resultat av stress i avsluten. När signal går så har vi trots allt tagit oss till a-slutspel, vilket känns rättvist med tanke på det spelövertag som vi trots allt uppvisat i de flesta matcherna. I denna match ska lyftas att tjejerna jobbar och sliter och vill vinna trots att spelet inte riktigt funkar.